Få Apple AirPods til 0,-, når du bestiller Fri tale med 500 GB data hos Oister.
Se tilbud her!

3 typer af pander, du skal have i dit køkken

Hvis du er vild med madlavning, så må du ikke gå ned på udstyr. Det er eksempelvis vigtigt, at du har de rigtige pander, når du skal tilberede forskellige retter. Du bør som minimum have en almindelig stegepande, en wokpande og en sauterpande. Se her, hvorfor disse typer af pander er essentielle i ethvert køkken.

Stegepande

Stegepanden er et af de absolut mest anvendte køkkenredskaber, og den behøver formentlig ikke nogen nærmere introduktion. Det er en flad pande med en lav kant, som er velegnet til stegning af kød, grøntsager og de fleste andre former for råvarer. Der er dog forskel på stegepander, og det kan godt betale sig at vælge en af god kvalitet.

Stegepander findes i forskellige størrelser og materialer – eksempelvis støbejern, rustfrit stål og med non-stick belægning. Støbejernspander er holdbare og kan holde på varmen i længere tid end de fleste andre materialer, mens non-stick belægning gør det nemmere at slippe maden fra panden – og dermed bliver det også nemmere at rengøre den.

Sauterpande

En sauterpande er en type pande, der normalt har høje sider og en rund bund, og som er egnet til sautering fødevarer, såsom grøntsager og kød. Sautering betyder, at du steger råvarerne hurtigt ved høj varme og udelukkende med en lille mængde fedtstof. Det er en teknik, der som giver råvarerne mere smag og tekstur til ingredienserne.

Sauterpander kan også bruges til at lave andre retter end en almindelig stegepande – eksempelvis risotto, som kræver en pande med høje sider for at undgå, at risottoen koger over. Nogle sauterpander har også en non-stick belægning, der gør det nemmere for maden at slippe panden, og det kan være en fordel. Køb sauterpande her.

Wokpande

En wokpande er en rund pande med høje sider, som især egner sig til asiatiske retter, der typisk skal lynsteges. Wokken er designet til at tilberede råvarerne med høj varme, og de er velegnet til stegning, sautering, dampning og endda friturestegning. Den kan være produceret af forskellige materialer – eksempelvis støbejern, rustfrit stål eller karbonstål.