To lækre og sunde retter du kan lave på en wokpande
Kina har ikke kun givet os papir, krudt og forårsruller, for det er også kineserne, som står bag wokpanden. Den alsidige runde gryde er især populær i Asien, men også herhjemme er den populær til stegning af nudler, grøntsager og kød. Man kan dog også benytte sin wok til at koge eller friturestege sin mad, ligesom man også sagtens kan lave suppe i den.
I denne artikel serverer vi to lækre og sunde retter for dig, som alle kan laves i en wok. Følger du opskrifterne, kan du være temmelig sikker på, at kosten er i orden. Det er dog ikke kun mad, som skal til, hvis man vil være sund, så tjek også gerne Fitnesshelp.dk, hvor du kan finde hjælp til træning og motion.
Sund wok med kylling og grøntsager
Kylling fungerer super godt i en wok-ret, hvis du også husker rigeligt med grøntsager. Du vælger selv, om du vil bruge nudler eller ris – i denne opskrift tager vi udgangspunkt i sidstnævnte.
Det skal du bruge:
- 400 gram kylling
- Grøntsager (jo fleres des bedre) – vi anbefaler bønner, peberfrugt, løg, broccoli, babymajs og gulerødder.
- 400 ml kokosmælk
- Rød eller grøn karrypasta
- 600 gram ris
- Olie til stegning
- Salt og peber
1. Skær kyllingen ud i mundrette størrelser og sted den herefter i olie i wokken.
2. Når kyllingen er tæt på at være færdigstegt, tilsætter du grøntsagerne, som du skåret og gjort klar på forhånd.
3. Lad grøntsager og kylling stege lidt og tilfør herefter karrypasta. Det er en smagssag, hvor meget man vil bruge. Vi anbefaler 1-2 teskefulde, men hvis retten skal smage af mere, kan du sagtens øge mængden yderligere.
4. Tilsæt nu kokosmælken og lad retten simre i en rum tid. Tilbered risene som anvist på pakken.
5. Smag til med salt og peber – eventuelt karrypasta.
Sund og velsmagende wokret med mørbrad og jordnødder
Nødder er herlige i en lækker wokret. I denne simple opskrift bruger vi jordnødder til at give smag og sprødhed som supplement til de herlige grøntsager og marinerede svinekød.
Det skal du bruge:
- 400 gram kylling
- Hvidløg
- Sukkerærter
- Peberfrugt
- Jordnødder (usaltede)
- Ingefær
- Sojasauce
- Kyllingefond
Marinade:
- Sojaolie
- Citrongræs
- Sherry
- Majsstivelse
1. Begynd med marinaden, så kødet kan bade i den og suge smag. Samtlige ingredienser hældes i en skål og røres sammen. Mørbraden skal pudses og skæres herefter i små stykker, som kommes i marinaden. Lad kødet trække i marinaden i minimum 15 minutter – gerne længere!
2. Jordnødderne ristes på en tør pande og stilles herefter til side.
3. Varm wokken op og hæld olie i. Tilsæt først hvidløg, som helst ikke må skifte farve af tilberedningen. Tilsæt så kødet, som gerne må blive brunet godt, inden resten af grøntsagerne tilsættes.
4. Steg et par minutter og tilsæt så kyllingefond og sojasauce. Smag retten til med salt og peber og tilsæt eventuelt mere sojasauce efter behov.
5. Tilbered ris eller nudler som angivet på pakken og bland herefter sammen med resten af maden i wokken.
6. Til sidst drysser du jordnødderne ud over retten.